В Плевен продължава музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“

Общество


С концерт на Симфониета – Враца и Общински хор „Гена Димитрова“, дирижирани от Анелия Дечева, днес в Плевен продължава 32-рото издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“, съобщават от Плевенската филхармония.

Програмата за вечерта включва изпълнения на Концерт за пиано и оркестър № 1 от Сергей Прокофиев, в което солист ще бъде пианистът Ивайло Василев. Освен това, слушателите ще могат да се насладят на „Кармина Бурана“ от Карл Орф с участие на солистите Иво Йорданов (баритон), Александрина Михайлова (сопран) и Андрея Мирчев (тенор). На сцената ще се присъединят и Хор на операта в Крайова, Румъния, както и Детският оперен хор от София, водени от ръководителя Таня Радева-Лазарова.

Концертът ще се проведе в галерия „Илия Бешков“. Тази година фестивалът Лауреатски дни „Катя Попова“ обхваща над 600 изпълнители, сред които 60 са лауреати от престижни международни конкурси. Събитието ще продължи до 25 октомври и се организира от Община Плевен и Плевенска филхармония, под патронажа и с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Информацията е предоставена от Българската телеграфна агенция (БТА).