В село Ясен започва строеж на детска и фитнес площадка

Общество


В плевенското село Ясен стартира изграждането на нова детска площадка и зона за стрийт фитнес, съобщи за БТА кметът на селото Мариана Иванова.

„Оптимистичният ни план датира от миналата година, когато успяхме да отклоним необходимите средства от бюджета за закупуване на оборудването за двете площадки. Изготвихме проектната документация, осигурихме нужните документи и разрешително за строителство и вече сме готови да започнем,“ сподели Иванова.

Двете нови площадки ще покриват площ от около 80 кв. метра всяка. Детската площадка ще бъде оборудвана със съоръжения за игра, докато съседната зона ще бъде обзаведена с комбиниран уред за стрийт фитнес. Двете зони ще бъдат свързани с алейна мрежа и ще разполагат с места за отдих и озеленяване.

„Проектът ни е с крайна дата до декември тази година, но се надяваме да го завършим по-рано. Това ще ни осигури нов парк за игри, спорт и отдих в центъра на селото,“ поясни кметът. В момента село Ясен разполага с една детска площадка, която не е достатъчна заради многото млади семейства в района. „Искаме да осигурим безопасни условия за игра на децата,“ добави Иванова.

Кметът също така отбеляза, че близостта на Ясен до Плевен привлича интерес от купувачи на имоти. В селото има детска ясла, детска градина и училище.

Източник: БТА
/РН/