В Шияково празнуваха 90 години читалищна дейност [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

На 6 октомври НЧ „Васил Левски – 1928” с. Шияково отбеляза тържествено 90 годишен юбилей. Гости на празника бяха  зам.-кметът на община Гулянци Владимир Дюлгеров, кметът на Шияково Петър Парашкевов, общински съветници, председатели и секретари на читалища от общината, бивши читалищни дейци и хора участвали с доброволен труд в изграждането на сградата. Юбилярите получиха много поздравителни адреси, цветя и подаръци. Председателят на НЧ „Васил Левски – 1928” Валентина Мандрачелова припомни историята на читалището, като акцентира на главната роля на хората в запазването и развитието на културата и духовността в селото. Тя почете всички онези, вложили труд и вдъхновение в читалищното дело през годините. Благодари и на всички деца и възрастни, които днес не щадят сили и енергия, за да го има читалището и въпреки трудностите да развива дейност.
Празникът продължи с богата литературно-музикална програма, в която чудесно се преплетоха историята на българското читалище, светлия образ на патрона Васил Левски и таланта и усърдието на самодейците. С песни и стихове на сцената се качиха деца от с. Шияково, в програмата участваха още певческата група към читалището, ДГ „Здравец” с. Шияково, самодейни колективи и индивидуални изпълнители от читалищата в Гулянци и Милковица.
Участниците в празника, както и хората с принос към читалищната дейност бяха наградени с юбилейни грамоти.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com