Гергана Карапанова и Георги Чапанов наградени на фестивала „Катя Попова“

Последни новини


14-годишната плевенчанка Гергана Карапанова бе най-младият лауреат на концертната вечер с участието на Общинския духов оркестър, който се проведе в рамките на XXXII издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“. Спектакълът се проведе в четвъртък вечер. Талантливата певица омая публиката с изпълнението си на песента „Повей, ветре“ от известната българска певица Паша Христова. На специална церемония в Общината на Плевен, Гергана Карапанова получи плакет и диплом за своето успешно представяне на фестивалната сцена.

По време на същата церемония, плакет и диплом бяха връчени и на Георги Чапанов, преподавател по „Поп и джаз пеене“ в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“. Отличията бяха връчени от заместник-кмета с ресор „Хуманитарни дейности“ Елина Димитрова и Георги Султанов, мениджър проекти, конкурси и фестивали към Плевенска филхармония. Присъства също и Георги Милтиядов, диригент и пианист на Плевенска филхармония. На Гергана и Георги бяха отправени пожелания за здраве и много успехи както на родните, така и на световните музикални сцени.

В концерта в четвъртък, като солисти се изявиха млади плевенски лауреати и изпълнители на поп и джаз музика, сред които бяха Тервел Иванов, Антонио Христов, Маргарет Георгиева, Паолена Бънджева и Гергана Карапанова. Техните преподаватели са Доротея Люцканова и Георги Чапанов.

14-годишната Гергана, която е една от солистките на Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова при НЧ „Съгласие 1869“ в Плевен, вече се е отличила с награди от националния фестивал „Детска мелодия на годината“ и Европейския конкурс за детска песен „Златни искри“. Тя е участвала в редица музикални спектакли, включително концерт-спектакъла „Среща в Бургас“ с музиката на Георги Милтиядов. Гергана е добре позната на плевенската публика с многобройните си музикални изяви и е първокурсничка в НУИ „Панайот Пипков“ по специалността поп и джаз пеене.