Граждани настояват държавата да спаси спортната база в Плевен [ПД]

Общество

Граждани настояват държавата да се заеме със спортната база в Плевен. Проблемите в тази сфера са формулирани в подписка, която от вчера е позиционирана срещу централния Мол. Тя е адресирана до министър-председателя Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и до министъра на спорта Красен Кралев.
Създателите на инициативата припомнян накратко отминалата спортна слава на града: за националните състезатели, за световните, олимпийски и европейски шампиони. „Имахме футбол, баскетбол, щанги, волейбол, гребане, плуване, бокс, борба, акробатика, тенис на маса и много лекоатлети, но всичко това го ИМАХМЕ! Днес в нашия роден град имаме баскетболен отбор, който едва крета, и футболен във В футболна група, а всичко друго е на доизживяване“, посочват факти авторите на подписката. И добавят, че спорт без база не може да има, а точно това е положението в града.
Споменат е и фактът, че преди 4 години бяха обещани пари за нова спортна зала, но проектът завърши с „изкопаването на една дупка“ и празни надежди. „Имахме два стадиона, които се пълнеха до козирката, а сега имаме две съборетини, които се рушат и пустеят и ни напомнят, че скоро и целият град ще опустее. През 2019 г нашият град трябва да празнува 100-годишнината на Футболен клуб „Спартак“, а най-вероятно до тогава той изобщо няма да съществува“, се казва още в подписката.
В заключение авторите на документа канят управляващите да се разходят из Плевен и да се убедят лично, че за децата няма спортно бъдеще, както и да направят така, че всички това да се промени в положителна посока.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com