Гулянци празнува 50 години като град с тържества и концерти

Общество


Град Гулянци, намиращ се в област Плевен, днес празнува половин век от обявяването си за град. Това стана ясно от изявление на Надя Любенова, главен специалист „Връзки с обществеността и култура“ в общинската администрация.

Празничните събития започнаха с тържествена сесия на Общинския съвет, следвана от церемония по издигане на знамето на града и водосвет за здраве и благоденствие.

„Празнуваме заедно 50-годишнината от обявяването на Гулянци за град. През тези години всеки от вас е вложил труд, вдъхновение и любов за развитието на нашия дом. Всеки дом в Гулянци има своя принос към общия просперитет – с доброволен труд и самооблагане са изградени обществени сгради, пътища, канали и водната кула“, коментира кметът на общината Лъчезар Яков в своето поздравление по повод празника.

„Днес вървим по стъпките на нашите предци, борим се и надграждаме постигнатото. Водени сме от надеждата и обичта към бъдещите поколения. Нашата цел е Гулянци да процъфтява и да се развива“, допълни кметът.

Празничният ден ще продължи с развлекателни мероприятия, включващи пяна парти за децата и концерти с участието на Кристина Димитрова, Искрен Пецов и Джина Стоева.

През следващите дни се предвиждат още събития. На 11 септември ще се проведе ритуал „Златна сватба“, а на 18 септември ще се състои церемония по именуване на алея в памет на Веска Радулова.

Източник на информацията: БТА

/ЛРМ/