Да се включим тази вечер в инициативата „Часът на Земята“ [ИП]

Общество

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света.  Провежда се винаги в последаната събота на март от 20,30 до 21,30 ч. Тази година Часът на Земята е на 24 март.
Мотото на Часа на Земята в България тази година е: Свържи се с природата. Повече информация за Часа на Земята 2018 има тук.
По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.
Това е най-мащабната акции в света и започва през 2007 г. През последното десетилетие Часът на Земята вдъхнови милиони да подкрепят и да участват в проекти за опазване на климата и на природата, ръководени от WWF и много организации. Движението спомогна за създаването на 3,4 милиона хектара защитена морска зона в Аржентина, 2,700 хектара гора, наречена „Часа на Земята“ в Уганда и помогна за приемането на ново законодателство за опазване на моретата и горите в Русия.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com