Два сребърни медала спечелиха състезатели на СКШ „Плевен XXI“ от Държавните първенства по шахмат [ПД]

Плевен днес

Нора Рашева и Давид Цветанов от СКШ „Плевен XXI“ спечелиха сребърни медали на ускорен шах и блиц от Държавните индивидуални първенства, които се играха в Пловдив от 1 до 8 април. Плевенският клуб се представи с 5 състезатели и освен двете сребърни отличия записа още две четвърти и едно пето място от трите вида първенства. Въпреки че е още на 9 години, Нора се включи в надпреварата при момичетата до 12 години и в конкуренцията на 25 момичета от цялата страна успя да заеме 4-то място на класически шахмат и блиц и 2-ро място на ускорената контрола. С това талантливата шахматистка показа за пореден път, че е абсолютно равностойна на по-големите момичета в страната.

В тази възрастова група СКШ „Плевен XXI“ се представи с още една своя състезателка – Калина Илиева, която записа 14-то място на ускорен шах и 9-то място на блиц. И тази година 9-годишният Кристиян Илиев реши да се пробва при по-големите момчета и в конкуренцията на 70 участника до 12 години зае места между 33-то и 51-во на трите контроли, натрупвайки опит за предстоящото през юни първенство на неговата възраст в Плевен.

Другото сребърно отличие за клуба извоюва Давид Цветанов, който се състезава във възрастова група до 18 години. Давид спечели медала си на блиц, на класически шах стана пети, а на ускорен – осми. В групата до 16 години при много силна конкуренция Стилиян Нановски записа места между 8-мо и 15-то на трите дисциплини.
В първенствата в Пловдив участваха над 250 момичета и момчета от 12 до 20-годишна възраст. В началото на месец юни в Плевен ще се проведат и държавните първенства на по-малките момичета и момчета – до 8 и 10 години.
Информация: СКШ „Плевен XXI“

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com