Двойно повече участници на фермерски пазар в Плевен този петък.

Последни новини


Фермерският пазар в Плевен набира скорост, като този петък, 18 октомври, очаква двойно повече участници в своето второ издание. Събитието е организирано от Община Плевен в сътрудничество с общинската фирма „Тибор“ ЕАД и със съдействието на социалната платформа „Фермерски пазар ОТ БГ“. Пазарът се провежда всеки трети петък от месеца между 10:00 и 18:00 часа в района на Кооперативния пазар на града и вече привлече голям интерес от жителите и посетителите още през септември.

В първото издание през септември своите продукти представиха 15 производители, докато този месец броят им нараства до 33 – включително фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Богатият асортимент на щандовете включва истинско сирене и кашкавал, мляко и млечни продукти, катък, колбаси, пчелен мед, билки, комбуча и жив оцет, зеленчуци, ядки, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и други интересни продукти.

Участниците на пазара ще бъдат на разположение да отговарят на въпросите относно качеството на предлаганите продукти. Освен това, ще се проведе и томбола, в която един от посетителите, закупил нещо от щанд на пазара, ще има възможност да спечели торба с продукти от всички изложители.