ДГ „Слънце“ в град Левски получи знак „eTwinning училище 2018-2019“ [ПД]

Общество

Детска градина „Слънце” в град Левски е удостоена със знак „eTwinning училище“, информира Севдие Алиева, учител в детската градина. Знакът е признание за европейско ниво за работата, ангажираността и отдадеността на всички екипи, работещи в ДГ „Слънце” по eTwinning проекти. Той е показател за качеството на работа на педагогическия екип в иновативни практики, проектно-базираното обучение, сътрудничеството и екипната работа, реализирането на международни проекти.
В България наградените училища и детски градини, преминали през двата етапа в процеса на кандидатстване, са 24, а в Европа – 1 211. Те са пионери и са признати за лидери в сфери като: дигитална практика, практика за електронна безопасност, иновативни и креативни подходи към педагогиката, насърчаване на непрекъснатото професионално развитие на персонала и толериране на добри практики за съвместно формално и неформално обучение сред персонала и учениците.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com