Десетки плевенчани почистиха Площадката на целувките в Кайлъка [ПД]

Общество

Десетки плевенчани почистиха Площадката на целувките в парк „Кайлъка“ в Плевен. Акцията се състоя вчера, 15 април, от 12 часа.
Площадката се намира до Зоопарка и от години е погълната от буйна растителност, така че вече малцина си спомняха за нея. Въпреки това авторите на инициативата, провокирани от студентката по медицина Наталия Конова, решиха да проверят могат ли да открият пространството с романтично наименование и да го възстановят.
Добре въоръжени с градинска техника, те посветиха слънчевия следобед на поредната креативна гражданска кампания в Кайлъка. Отстраниха дървесната и храстова растителност, погълнала площадката, и я извадиха от забравата. Почистиха и стъпалата, водещи към нея.
Наталия Конова
За да върнат част от отминалото й очарование, те поставиха табелка с наименованието й, както и червени балони във формата на сърца в близост до нея.

Удовлетворени от свършеното, ентусиастите вече обмислят следваща подобна акция.
Снимки: Наталия Конова и Миглена Цанова

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com