Детска вокална група „Арлекино“ записва песни за нов спектакъл с Хайгашод Агасян [ПД]

Култура

Детска вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие 1869“ записва песни за новия си спектакъл „Планетата на мечтите“ с Хайгашод Агасян, научи Plevendnes.com от ръководителката Виолета Боянова. Децата работят 3 дни по график в професионалното звукозаписно студио на Максим Горанов в Плевен.
В спектакъла са включени общо 17 детски песни, създадени от Хайго. 10 от тях изпълняват децата, а 7 пее авторът. Обичаната детска песен „Светът е хубав“ ще бъде изпълнена съвместно. Музикалните моменти са свързани с интересни диалози, които води композиторът с малките таланти – 16 деца на възраст от 6 до 13 години. Спектакълът завършва с песента „Планетата на мечтите“, която дава наименованието на целия проект. Вокална група „Арлекино“ работи за втори път с известния български композитор Хайгашод Агасян.
Премиерата на новия спектакъл ще се състои на 3 май от 19 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“. Две представления са предвидени и на 4 май – от 12 ч. и от 14 ч.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com