Димитър Пенчев и Симеон Наковски са шампиони на България [ИП]

Последни новини

Един от най-добрите действащи кикбоксьори на България /в стиловете лоу кик и К-1/ – Димитър Пенчев и съотборника му в плевенския клуб Скорпион – Симеон Наковски станаха шампиони на България при мъжете. Това се случи по време на държавния личен шампионат /за всички възрасти/ по кикбокс в Шумен. Този успех бе очакван за Митко, който е национален състезател, балкански шампион и многократно е печелил родното първенство. Сега го стори в клас А /в него попадат най-добрите в категорията с участие в над 15 срещи/ на новата си категория до 71 кг. /Състезателите в категориите умишлено са разделени на два класа, за да получат по-младите и неопитни кикбосьори шанс за участие в повече срещи за трупане на опит./ Пенчев победи категорично състезател от Армеец /София/. На финала пък отказа в третия рунд противник от Вокил /Варна/.
Отлично завръщане за Симеон Наковски след дълго отсъствие от ринга. Той спечели титлата в категорията до 63 кг при мъжете след като победи на финала съперник от Иккен /София/.
Още два бронзови медала завоюваха възпитаниците на световния шампион по кикбокс за професионалисти Камен Пенчев, който е президент и главен треньор на плевенския клуб Скорпион. Спечелиха ги Станислав Цанов /67 кг/ при юношите старша възраст и Ивайло Иванов /67 кг – клас Б при мъжете/, за който това бе пъпрво състезание.
„Добро участие за нашия клуб в един много силен шампионат. Вярвах, че ще спечеля титлата. Не очаквах обаче да е лесно, защото съм в нова категория. Именно затова бях максимално амбициран и концентриран по време на срещите. Очаквано силно завръщане на Наковски. Надявахме се и Цанов да е шампион. Най-важното на този етап за Иванов е да трупа опит. Можеше да спечелим и още медали, но заради контузии не участваха трима от състезателите ни“, коментира Димитър Пенчев.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com