Димо Стоянов от „P.I.F.“: Феновете ни в Плевен да очакват много готин концерт! [ПД]

Акценти

Свеж, забавен и провокативен е фронтменът на група „P.I.F.“ Димо Стоянов. Той е зодия Рак и е роден във Варна. Мечтател, спонтанен и свободолюбив. Създава семейство и става татко през 2014 година, когато се ражда дъщеря му Анастасия – нарича я Ая. Малката дама променя гледната му точка за живота тотално и го вдъхновява. Търпелив и толерантен е, но ако му писне от проявите на човек, може да го „закове“ с думи на правилното му място.
Димо развива музикалния си и актьорски талант първо в морската ни столица. После минава през култовата през 90-те години на миналия век за варненските меломани група ”Resemblance”, хвърля котва в НАТФИЗ и стига до “P.I.F.”, където артистичният му образ намира своята завършена цялост.
Групата ще има концерт в Galaxy Bowling Club Pleven на 24 март, събота, от 23 часа. Какви са новините около Димо и музикантите, плюс или минус е спонтанността му и кое е най-необичайното място, на което е правил секс, разказва в откровено интервю за Plevendnes.com фронтменът на „P.I.F.“
– Фенки никога не ви липсват. Някои от тях са доста дръзки и дори свалят бельото си по време на ваш лайф. Така ли действате на жените и в личния си живот?
– Не, това са неща, които нашата публика гледа от западните телевизии, където има истински звезди. Те са в Холивуд само и на небето. Даже и в Холивуд вече не са.
– Спонтанен сте. Това не ви ли е играло лоша шега понякога, или винаги ви носи предимство?
– Да, спонтанен съм. И за мен винаги е предимство. В смисъл, лошите шеги са по-скоро уроци, които човек трябва да си научи и е хубаво да ги запомни с добро и позитивно отношение. Така наречените лоши моменти винаги ни учат на нещо.
– Споделяте, че сте спонтанен и в секса, за който сте готов по всяко време на денонощието и на всяко място. Още ли е така?
– Ами да, във всеки един момент съм готов. Защо? Аз мисля, че това е нещо съвсем нормално и при всеки човек е така.
– Но повечето, може би, не си го признават?
– Естествено.
– Кое е най-необичайното място, на което сте правили секс?
– Ооооо, няма необичайно. Всяко едно място може да бъде необичайно спрямо догмите, които са възприети, като тази да се прави секс само в леглото. Всяко едно друго място реално е необичайно.
– Семейният живот как ви промени?
– По-скоро ме промени това, че се роди дъщеря ми Анастасия. Вече със сигурност живея за едно същество, което расте.
Димо със съпругата и дъщеря си.
– Тя ли е голямото ви вдъхновение – ще направи 5 годинки през август 2018 г?
– Голямото вдъхновение винаги са били жените или децата. Така че – да.
– А любимото ви занимание с дъщеря ви какво е?
– Освен да гледаме едни и същи детски анимационни филмчета по милион пъти, обичаме да играем на различни игри. Една от любимите ни е да подредим предмети на масата, единият си затваря очите, другият премества предмет и целта е след това да се познае кой предмет е преместен или липсва. Обичаме и да творим заедно – аз измислям нещо, тя го дооформя, за да стане по-интересно за нея.
– Как я виждате след 20 години в мечтите си, или нямате такива далечни представи?
– Не, не гледам там. Каквото стане. Въобще не се опитвам по никакъв начин да я напътствам. Каквото пожелае, се опитвам да не го спра, да помогна, като осъзнавам, че това нещо може да е временно.
– А тя има ли артистични, музикални заложби?
– Свири на пиано, учи нотите. Има интерес, сама си открива акорди. Мисля, че е артистична натура.
– Съпругата ви ревнува ли ви от почитателките ви?
– Не, тя много добре знае каква ми е работата, така че нямаме проблеми с това.
Димо Стоянов със съпругата си Люба.
– Колко текстове или песни сте посветили на нея?
– По принцип 98% от текстовете ми са писани за жени, което е нормално. Всеки мъж, който пише нещо, го пише за жена. Нежната половинка на човечеството е провокатор за творчество.
– Какво ви кара да се усмихвате винаги?
– Дъщеря ми – абсолютно винаги.
– Над какво работите с групата в момента?
– Имаме 5 нови песни, които репетираме усилено, за да сме в необходимата форма за записването им.
– Обичате да записвате на красиви и спокойни места. Кое е последното такова, което посетихте?
– Последното такова място беше резерват „Сребърна“. А сега ще записваме в едно от най-добрите студиа в София.
– Роден сте до морето. Тази любов завинаги ли е, или също толкова сте почитател и на планината?
– Аз съм роден до морето, но не съм консуматор на морето. Всеки човек, който е роден до тази стихия, не обича да ходи на плаж. Обичам да стоя по всяко време близо до морето, да го гледам, но да легна да се пържа на пясъка като пила на грил, е пълен абсурд за мен. В същото време обичам и планината много. Ако имаме няколко свободни дни, винаги палим колата и заминаваме на планина – в някоя хижичка, в някоя виличка. Обичаме Родопите. За Рила дъщеря ми още е малка, но като поотрасне малко, ще се качим на Езерата.
– Още ли харесвате групата Pearl Jam?
– Да, това е последната група от истинските групи, която има смисъл да се слуша, а не да се куфее на нея.
– Кой е последният концерт, който посетихте?
– Като изключим моите концерти, последното място, на което бях, е на концерта на местна група в Тайланд.
– Интересно ли ви беше?
– Да, беше ми много интересно. Те са много всеотдайни хора.
– За какво не ви остава време?
– Всъщност, остава ми време за всичко. Когато човек си подреди правилно деня, седмицата, има време за абсолютно всичко. Нямам такъв проблем „Не ми остана време“.
– Значи вие сте организиран човек.
– Организиран съм – естествено в рамките на разумното. Хубаво е човек да е организиран, за да му е спокойно и да има време за сладостите на живота.
– Как се чувствате в България? Не сте ли мислели да емигрирате?
– О, страхотна ни е страната! Да, мислел съм преди много, много години да емигрирам, но не го направих. Естествено, дразня се на всичките мутро-политици, които се возят в скъпите коли. Те са един дол дренки мишоци. Днес ги има, утре ги няма. Каквото могат да разрушат, го разрушават. Но… някакси съм приел, че това не е моето, не ме засяга, не е моят филм.
– Правите интересно шоу на сцената, както и въздействащи видеа към парчетата си. Как ви хрумват идеите?
– Импулсивно е на сцената. Иначе мултимедията към песните я прави жена ми и това бяха дълги, дълги дни на обсъждане и на провокация.
– Добър екип сте, значи.
– Е, като всеки един екип. Има скандали и рев, но няма как. За да се получи нещо хубаво, винаги е така. Аз съм доста труден човек за работа, защото като искам нещо, го искам веднага. И докато не получа това, което ми е в главата, не се отказвам. И съответно този, който е покрай мен, трябва да е готов на това, защото тормозът е голям.
– Повече актьор или повече музикант се усещате? Ако изобщо могат да се разграничат двете ви роли.
– Еднакво е. Няма разлика между двете неща. Дори в момента подготвям един моноспектакъл, който трябва да излезе в началото на май – още не знам премиерата в Пловдив, или в София ще е. Искаме да направим с него турне в залите на куклените театри, защото са по-уютни. Не съм мислел за Плевен.
– Помислете – имаме Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.
– Още не сме го изговорили с режисьорката къде точно ще бъде, но плануваме турне.
– Нещо може ли да разкриете от този проект?
– Това са едни 6 големи монолога, написани от Здрава Каменова за мен. Групата ще бъде на сцената. В този спектакъл все едно ще вкараме публиката в нашата репетиционна.
– Интересно звучи. Успех на проекта! А вашите лирични текстове на зодията ви Рак ли се дължат?
– Аз съм зодия Рак, обаче асцендентът ми е Дева и след 30-тата годишнина, както знаем, той става по-силен. Предполагам, че лиричността идва от Рака, но наскоро си коментирахме текстовете със Стефан Вълдобрев и актьора Никола Стоянов, който изигра Тино във филма „Революция Z“ и също пише текстове. На 8 март имахме четене на наши текстове пред хора и осъзнах, че аз не съм най-лиричният, защото на Кольо нещата бяха много по-лирични от моите.
– Какво да очакват феновете ви от концерта в Плевен?
– Ще се опитаме да покажем този мултимедиен спектакъл, който излезе на 8 декември 2017 г. Всички да очакват един много готин концерт на „P.I.F.“!
 
Снимки: Личен архив

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com