Доизграждането на АМ „Хемус” ще обсъждат на Регионалния съвет за развитие [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

В петък, 5 октомври,  в Плевен ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за планиране, председателстван от областния управител Мирослав Петров, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен. В работата на заседанието ще участват областните управители на Плевен, Монтана, Враца, Ловеч и Видин, и представители на   Световната банка, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Агенция „Пътна инфраструктура“.
В предварителния дневен ред на заседанието, което ще се проведе от 10.30 часа в зала „Плевен” на Областна администрация е предвидена дискусия с представители на Световната банка и Министерство на регионалното развитие и благоустройството във връзка с реформата в регионалната политика на страната.
Една от темите в дневния ред е за напредъка в дейностите по подготовката и доизграждането на автомагистрала „Хемус“ и по-конкретно на участъците, преминаващи през територията на Северозападен район за планиране, включително визия за свързаността с основните направления по републиканската пътна мрежа на територията на района.
По време на заседанието ще бъде представен и съгласуван Актуализиран документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие на област Враца за периода 2018 – 2020 г., изготвен на база на резултатите от Междинната оценка на изпълнението на Стратегията.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com