ДПС Плевен потвърди единство и подкрепа за идеологията на Доган.

Общество


Областният съвет на „Движението за права и свободи“ (ДПС) в Плевен публикува на официалната си страница в социалните мрежи решение на Областното оперативно бюро на партията, с което се обявява „за заедността на всички уставни структури на партията“.

„Във връзка с медийните изяви, свързани с ДПС, които пораждат различни спекулативни и конспиративни теории, Оперативното бюро на ДПС – Плевен изразява своята позиция за единството на всички уставни структури и подкрепя идеологията и насоките, очертани от почетния председател д-р Ахмед Доган. Ние стоим зад позицията на народния представител г-н Марио Рангелов“, се посочва в решението.

Напомняме, че вчера депутатите от ДПС, които гласуваха „против“ предложения кабинет „Желязков“, публикуваха отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. Сред тях е и Марио Рангелов, депутат, избиран от Плевенската област от ДПС. В писмото се заявява тяхната подкрепа за „единство и съгласие“ в ДПС под ръководството на Доган.

Днес в Народното събрание председателят на ДПС Делян Пеевски коментира, че въпросът дали ДПС се разпада не е актуален за дневния ред.

Информацията в статията е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА. /РИ/