„Екипи на „Инжстрой” ЕООД започнаха ремонт на асфалт и тротоари на ключови улици в Плевен“

Последни новини


Плевен, 2 април 2024 г. – Активни ремонти на асфалтови настилки и тротоари извършва тази седмица общинската фирма „Инжстрой“ ЕООД в различни части на Плевен. В графика за периода от 1 до 5 април са включени важни подобрения на инфраструктурата, които ще осигурят по-добри условия за движение и безопасност на пешеходците.

Според обявената от фирмата информация, предстоят ремонтни дейности по изкърпване на асфалтовата настилка на улиците „Тирана“, „Десети декември“ и „Сергей Румянцев“. Допълнително, екипите на „Инжстрой“ са насочили усилия и към подобрение на тротоарните плочи, като също така ще бъдат подменени старите бордюри на ул. „Парашкев Цветков” в участъка между кръстовището с ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Иван Вазов“.

Ремонтите не се ограничават само до подмяна и изкърпване – екипите са заложили и на обновяване на тротоара в района на НУ „Отец Паисий“, за да осигурят сигурен и удобен път за учениците до тяхното учебно заведение.

Графикът и обхватът на дейностите показват значителните усилия от страна на местната администрация да подобри инфраструктурната среда в града, като се насочват ресурси към критични точки, където е наложителен ремонт. Гражданите на Плевен могат да очакват подобрено качество на пътните настилки и повишена безопасност на тротоарите след приключване на ремонтните дейности.