Екипът „Усмивка за Хриси“ организира детска великденска работилница [ПД]

Образование

Екипът „Усмивка за Хриси“ организира детска великденска работилница тази събота, 24 февруари, от 16,30 часа на последния етаж на централния МОЛ в Плевен – срещу асансьора. Предложението за работилницата е на управителката на търговския обект Петя Илиева, а материалите са дарени от собственика на магазини „КРЕЗ“.
Изработените предмети ще са за благотворителния базар в помощ на лечението на 13-годишния Християн Бозуков от с. Ясен. Масата с артикули на добротворците може да бъде открити до магазин Билла в партерния етаж на сградата, където се преместиха заради лошите метеорологични условия.
„Специално благодаря на хората от екипа „Усмивка за Хриси“, които влагат толкова много от себе си в тази кауза. Това са Първолета Батева, Любослав Христов, Илиян Христов, Милена Кузманова, Бинка Чулева, Наташа Илиева, Ивайло Трифонов. Те не спират да студуват и работят с желание и усмивка. Благодаря и на кмета на село Ясен – Йото Добрев, който прегърна тази кампания и мотивира толкова хора да изработват изделия за базара, както и на секретарката на читалището в с. Ясен Юлия Пенева“, сподели Миглена Цанова, вдъхновител на благотворителната кампания за лечението на Християн.
Многобройни са децата и възрастните от Плевен и други населени места, които с труд, голямо желание и любов допринасят за реализиране на крайната цел. Сред тях са и хора от село Търнене.
Великденският благотворителен базар ще продължи до 30 март, когато ще приключи с голям благотворителен концерт в зала „Катя Попова“. Християн вече е в Турция, където стартира лечение за отстраняване на образуванията в мозъка му.
Средства могат да бъдат превеждани и на дарителска сметка:
УниКредит Булбанк
IBAN BG10UNCR70001523205537
BIC UNCRBGSF
Михаела Николова – майка на Християн

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com