Експериментални измервания на чистотата на водата правиха ученици в музея [ИП]

Образование

По повод Световния ден на водата – 22 март, екипът на направление „Природа” в Регионалния исторически музей – Плевен проведе поредица от образователни инициативи. Организатори на кампанията са Регионален исторически музей – Плевен, Басейнова дирекция “Дунавски район”, Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен, Регионална лаборатория – Плевен към Изпълнителна агенция по околната среда (ИАОС).
След проведения Час по екология в музея с участието на студенти от Медицински университет Плевен, днес в музея бяха ученици от НУИ „Панайот Пипков”. Те се включиха в организирания Ден на водата в музея. Пред всички присъстващи бяха представени презентации за водните ресурси и филм за пречистването на водата. Учениците взеха участие в експериментални измервания на показатели на питейната вода.
Темата на Световния ден на водата за 2018 г. е „Природата за водата”. И тази година инициативата е в памет на еколога доц. д-р Иван Райчев.
Снимка: РИМ Плевен

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com