Жители на Община Гулянци ще блокират пътя Милковица-Черквица заради ужасяващото му състояние [ПД]

Общество

От 12 до 17 април граждани от Община Гулянци ще блокират второкласния път PVN II-11, информират от Общината. Инициаторите са уведомили местната власт за предстоящите стачни действия и гражданско неподчинение. Причина за недоволството е ужасяващото състояние на пътя в участъка му от с. Милковица, през с. Долни Вит и с. Сомовит до разклона за Никопол при с. Черквица и липсата на адекватни действия от страна на държавните институции.
През месец март местната инициативна група се е обърнала с молба до министъра на регионалното развитие, Агенция пътна инфраструктура, Областно пътно управление и Областния управител на Област Плевен за предприемане на незабавни мерки за ремонт на пътя. Писмото е подкрепено с подписите на 1632–ма граждани. Община Гулянци също нееднократно е сигнализирала за състоянието на пътя.
Той е единствената връзка на жителите на селата Милковица, Долни Вит и Сомовит с общинския и областния център и съответно е единствен достъп до тях на обществения транспорт, колите на спешна помощ, пожарната и социален патронаж, ученическите автобуси. Трафикът допълнително се натоварва от тежките камиони, пътуващи от и за пристанище Сомовит. Към момента цялата отсечка е осеяна с дупки, някои от които с диаметър над 2 метра и дълбочина над 25 см. Има участъци, на които изцяло липсва настилка. Актуалното състояние на пътя е реална предпоставка за възникване на произшествия и инциденти.
Местната инициативна група настоява за гаранция от страна на Агенция „Пътна инфраструктура”, че 15–километровият участък ще бъде изцяло ремонтиран в най-кратки срокове и уверява, че протестните действия ще продължат до изпълнение на исканията.
Гражданското неподчинение е организирано в дните:
12 април – блокада на път PVN II-11 в центъра на с. Милковица от 10:00 до 11:00 часа;
13 април – блокада на път PVN II-11 в центъра на с. Милковица от 10:00 до 12:00 часа;
16 април – блокада на път PVN II-11 в центъра на с. Милковица от 10:00 до 14:00 часа;
17 април – блокада на път PVN II-11 в центъра на с. Милковица от 10:00 до 18:00 часа.
Снимка: bTV

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com