Заедно на първи юни [ЛТ]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

В деня на детето, екип от Регионалния център, доброволци от центъра за работа с доброволци към библиотеката и БМЧК гостувахме при децата и младежите от Центъра за специална образователна подкрепа „Васил Левски“.  Проведен беше  адаптиран урок за полезните и вредни храни. Чрез забавни игри участниците се запознаха с полезните храни, витамини и здравословното хранене. С езика на театъра, с куклите, музиката, танците и с много въображение успяха да разкрият тайните на здравето и приключенията.Домакините  играха, танцуваха, моделираха, отгатваха и пяха заедно. Получиха и подаръци от ОС на БЧК-Ловеч.
Международният ден на детето 1 юни води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година. Първи юни е официално обявен за Международен ден за защита на децата през 1949 г. Една година по-късно 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.
 

 
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu