Започва скринингова програма за ранна диагностика на ревматични заболявания в Ловеч [ЛТ]

Ловеч

Започва скринингова програма за ранна диагностика на ревматични заболявания в Ловеч, като записванията за нея са от 16 април. Това става на тел. 070010126 на цената на градски разговор, според тарифния план за мобилни мрежи. Прегледите са предназначени за хора на възраст 18 – 50 г. с цел ранна диагностика на заболяванията в млада възраст. Програмата в Ловеч ще се провежда до 13 май. През този период гражданите, които нямат диагноза, но имат симптоми на ревматично заболяване, ще имат възможност да се запишат за безплатен преглед при ревматолог.
Акцията стартира на 13 април със събитието „Кажи не на страха, попитай ревматолог“, което се проведе в Община Ловеч с официалната подкрепа на д-р Даниела Дариткова – Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към 44-то Народно събрание на РБ, Община Ловеч, Районна здравноосигурителна каса – Ловеч и Институт за здравно образование.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu