Започнаха репетициите на комедийния шедьовър „Боинг, боинг“ в Драмата [ПД]

Култура

Започнаха репетициите на новото заглавие в афиша на ДКТ „Иван Родев“ – комедийния шедьовър „Боинг, боинг“ от Марк Камолети. Режисьор е директорът на Драмата Васил Василев, а в ролите се изявяват Димитър Баненкин, Тодор Беров, Бориса Сарафова, Камелия Хатиб, Елица Анева и Нина Илиева – Петкова. Премиерата ще е на 7 юни от 19 часа.
Авторът на пиесата Марк Камолети твърди, че колосалният успех на „Боинг, боинг“ се дължи на свързването на две водещи мъжки влечения – към многоженството и към летенето.
Комедията, която превръща автора в легенда, е поставена за първи път през 1960 г. в един от най-големите парижки части театри – „Comedie Caumartin“.
През последните 45 години се играе всяка вечер в театър „Michel“ и се възприема почти като символ на Париж и туристическа атракция – като Айфеловата кула и Лувъра.
„Боинг, Боинг“ е поставена в над 55 страни и до 2006 г. е играна близо 18 000 пъти, с което влиза в Книгата на рекордите „Гинес“.
В средата на 60-те години пиесата е екранизирана в Холивуд с участието на Тони Къртис, Джери Луис, Дани Савал и Телма Ритър.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com