Започна записването за петия Маратон на приятелството [ИП]

Последни новини

Най-атрактивното локално спортно събитие – Маратон на приятелството  – Плевен 2018, тази година ще се проведе на 20 май. Очаква се за пореден път то да събере стотици почитатели на активния начин на живот от страната и чужбина. През миналата година посрещна участници от над 20 държави и 5 континента и привлече рекордния брой от 550 състезатели.
Тази година, в петото издание на маратона,  броят на участниците се очаква да бъде още по-голям, а програмата по-богата и привлекателна. Дисциплините ще бъдат разделени в няколко основни категории: класически маратон (42,2 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2х10 км) и безплатен градски крос (3 км). За трета година в рамките на събитието ще се проведе и специален детски маратон, който цели популяризиране на здравословния начин на живот сред най-малките. За най-възрастните пък (хората над 60 години) е предоставена възможност за безплатна регистрация.
Записването за събитието на уебсайта http://plevenmarathon.com/ вече започна и около два месеца преди старта вече са се регистрирали близо 200 любители на бягането от различни краища на света.
„Основните цели на Маратон „Плевен“ са насърчаване на активния начин на живот, привличане на професионални и непрофесионални спортисти от цял свят в регионалния северозападен град, както и популяризирането му като атрактивен спортен туристически център. Доброто настроение и приповдигнатият празничен тонус са гарантирани”, казва за събитието основният му организатор – Станислав Георгиев.
Най-голямото състезание в региона се организира от „Eyes-Open“, Спортен клуб „Бегач“ и Община Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com