За четвърта поредна година стартира Програма „Ваканция без риск“ [ЛТ]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Общински съвет по наркотичните вещества, Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев“, МКБППМН и  БЧК стартират  за четвърта поредна година Програма „Ваканция без риск“.
Мероприятието ще  се проведе на 21 юни в попската градина. Дейности по програмата се организират всяко лято и са насочени към ученици и млади хора, които са в лятна ваканция. Липсата на организирано и структурирано свободно време на децата и младежите през лятото поражда опасност от прояви на рисково поведение от страна на младите хора.
Предпазването, ангажирането с дейности и информирането на децата и младежите за възможни рискове, с поведението им през лятната ваканция, са в основата на дейностите на програма „Ваканция без риск”. Програмата е многокомпонентна, с основни превантивни мерки, а именно превенция на наркомании, превенция на ХИВ/СПИН, превенция на безопасен интернет, превенция на агресия, вниманието е насочено и към рисковото поведение при злоупотреба с алкохол или наркотици, вреди от тютюнопушене, последици от необезопасен секс – сексуално предавани инфекции, СПИН и нежеланата бременност. За целта  е изготвен план- график, по дни  и часове за улеснение на деца, младежи и родители /виж прикачения файл/.
Телефон за записвания и контакти – 068/601 367.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu