Знаменит дебют на юношата Иво Илиев в мъжкия международен турнир „Дан Колов – Никола Петров“ [ИП]

Последни новини

Борецът на плевенския СКБ Изобор – Иво Илиев направи запомнящо първо участие при мъжете в класическия стил, приключило с бронзов медал. Стори го в 56-ия международен турнир по борба „Дан Колов – Никола Петров“, който се проведе в столичната зала „Асикс Арена“. Само преди три месеца възпитаникът на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки се състезаваше във възрастова група „кадети“ /категория до 58 кг/ и от началото на тази година се изкачи при юношите /категория до 60 кг/, където още в първото си участие стана шампион на България. Сега месец и половина по-късно пък дебютира при мъжете в изключително силния турнир. Това въобще не го стъписа и той показа, че е най-перспективния борец на България. 17-годишния Илиев започна с победа над Джакопо Сандрон от Италия. После надви Шериф Килич от Турция. Започна убедително и полуфинала в която водеше с 2:0 на световния шампион Кениширо Фумита. Японецът обаче няма конкуренция в тази категория и не допусна загуба от плевенския си съперник. Така Иво отиде на двубой за третото място. В него просто разби Майк Фюнфингър от САЩ, надвивайки го с технически туш. След края на състезанието легендата на родната борба Валентин Йорданов поздрави топло младия борец и треньора му в СКБ Изобор – Петър Антов.
 „Невероятен дебют на Иво при мъжете. Надскочи себе си. Очаквах това рано или късно да се случи. Стана по-рано. Талантът му е безспорен, но само той не е достатъчен. Иво е много изпълнителен – слуша указанията и работи като машина в тренировките. Спортът борба е битка на концепции в която малко помагат и мускулите. Иво го доказа, като победи по-силни от него съперници с техника. Световният шампион в категорията Кениширо Фумита дойде и ме поздрави след схватките и възхитен заяви, че досега не е срещал противник като Иво, който да издържи срещу него цели 5 минути. На японеца може да се вярва, защото побеждаваше всички останали с технически туш. В нашия клуб има и други талантливи момчета. Ако са изпълнителни и те ще успеят“, коментира Петър Антов.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com