Ивелин Михайлов иска място в парламента на следващите избори

Плевен днес


Ивелин Михайлов, основателният мозък зад „Величие“, заплаши, че ако обстоятелствата позволят, ще се бори за депутатско място в следващите избори, а след това и за лидер на партийната група в парламента. „Ако все още съм жив и невкаран в затвор, ще заема място в Народното събрание“, каза той пред БНР. Поведе подробности, че ще заеме кандидат-депутатска позиция не като листов лидер, а като втори в списъка.

Михайлов разкри подробности около усложнените отношения с бившия начело на тяхната група в парламента, Николай Марков, бивш служител на НСО. Вътрешните сътресения в рамките на партията доведоха до раздор в групата и нейното разпадане. В края на работната седмица шестима народни представители, симпатизиращи на създателя на „Историческия парк“, се отцепиха от парламентарната група – това са Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. Така, броят на оставащите членове се сви до седем, което се оказа под минималния лимит от десет депутати, необходим за съществуването на парламентарна група според правилника.

По думите на Михайлов, отстъпилите шест души всъщност били седем, с оглед че последният бил притеснен. „Той е архитект от Плевен и не проявява агресия. Заплашван е с постоянни интервенции от Марков, който предупреждава, че ДАНС ще се намеси в изследване за корупционни практики“, сподели Михайлов, имащ ясни политически намерения.

Той описа настоящите вътрешни превратности в партията като „нова глава“, след като предходният заместник-председател на ПГ, Дарин Георгиев, вече ги бе обявил за края на епохата на „Величие“.

Информацията в тази статия е предоставена от dnes.bg.