Ивет Горанова с четвърта Балканска титла   [ИП]

Последни новини

Европейската и Вицесветовна шампионка за 2017 година Ивет Горанова завоюва 4-тата си балканска титла  – златен медал, от 20-то Балканско първенство за мъже и жени по карате, което се проведе на 24 и 25 март 2018 год. в Истанбул, Турция.
Балканското карате първенство е събитие от редовния годишен спортно-състезателен календар на Световената Карате Федерация (World Karate Federation WKF), в което участваха 11  държави и 354 състезатели.
Българската национална карате федерация – БНФК участва с 13 каратеки национален отбор, които мериха сили в дисциплините ката и кумите. Медал за България донесе Ивет Горанова – възпитаничка на КБИ Петромакс – ученичка в Спортно Училище „Георги Бенковски“ със спорт карате към школата на Петромакс. Горанова се състезава при дисциплина кумите индивидуално в категория до 61 кг. при жените – Female Kumite – 61 кг.
От КБИ „Петромакс“ в Националния отбор бе и Виктория Росева – от СОУ Иван Вазов – помощник инструктор в школата, която за съжаление не успя да се класира за медал. В едни от най-атрактивните дисциплини – кумите отборно мъже и жени, каратеките от националния ни отбор се представиха достойно – малко не им достигна да продължат напред в битките за медали.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com