„Измиване на улици в плевенския жк „Мара Денчева“ на 23 юли“

Последни новини


Плевен, 23 юли 2024 г. – Жители на жк „Мара Денчева“ в Плевен бяха свидетели на задължителна операция по почистването на улиците в техния квартал, която се състоя на 23 юли, вторник. Екипи от две почистващи компании синхронизираха своите усилия за освежаване на градската инфраструктура, като засегнатата зона е измерена от ул. „Ильо войвода“ до бл. 314.

„Чистота“ ООД взе на своите плещи тежестта да почисти основни части от квартала, докато „Уейст солюшънс България“ се обърна към южните области на жилищния комплекс. Интересен факт, който стои зад акцията, е че почистващите екипи съвестно използваха не питейна вода, алтернативни източници, подчертавайки ангажираността на фирмите към устойчивостта и опазването на природните ресурси.

„За общото благо и ангажирани в поддържането на чист и приятен град, апелираме към всички граждани да не паркират на улиците заобиколващи територията на измиване“, призовават от компаниите. Целта е да се осигури непрепятствано действие на машините за миене и да се постигне оптимално ниво на чистота.

Мерките, предприети от фирмите и местните органи на властта, са в съответствие с нарастващата нужда от по-задълбочени поддържане и грижа за градската среда. Съюзът на действия на гражданите и почистващите служби е пример за обществената отговорност и стремежа към подобрение на качеството на живот в Плевен.