Инвестират близо 18 млн лева в Област Плевен за подобряване на пътната безопасност [ПД]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Близо 18 млн лв се инвестират в подобряване на пътната безопасност в Област Плевен през 2017 г. и 2018 г. Това става ясно от писмени отговори на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в парламентарния контрол, информират от Министреството на регионалното развитие и благоустройството.
С 14,6 млн лв от управляваната от министерството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се рехабилитират 11,8 км от пътя Плевен – Ловеч и още близо 9,5 км от пътя Червен бряг – Чомаковци, се посочва в отговорите на министъра.
През миналата година с над 17 000 лв от държавния бюджет са извършени частични ремонти по третокласния път Искър – Староселци – Ставерци. До края на месец юни за отстраняване на повреди по настилката на пътя и в участък от с. Староселци до път ІІІ-137 ще бъдат инвестирани още близо 23 хил. лв.
В отговора на министър Нанков се посочва още, че за извършване на проучвателно-проектантски работи на свлачище при с. Козар Белене на първокласния път Бяла – Ботевград Агенция „Пътна инфраструктура“ е инвестирала 18,5 хил. лв. Предстои проект да бъде разгледан от Експертния технико-икономически съвет на АПИ, след което ще бъде обявена обществена поръчка за избор на строително-монтажни работи за укрепване на свлачището. Индикативно необходимите за това 3 млн лв са осигурени в бюджета на агенцията за 2018 г.
До края на месец юли се предвижда да бъде подновена маркировката на дългия почти 43 км третокласен път Ясен – Катунец, става ясно от друг отговор на министър Николай Нанков. 30,2 км от трасето се намират на територията на Област Плевен, а 12,5 км от него са в Област Ловеч.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com

Tags: