Инцидент с дете по време на репетиция в театър Плевен.

Плевен днес


В Плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ се разигра трагичен инцидент с непълнолетен актьор по време на подготовката за новия творчески проект „Дванайсета нощ“. Детето, известно с името Лора Петкова, е нахлуло в зоната на оркестрите и се разминало на само метри от смъртта след падане от височина, почти два метра, и в резултат на удара нанесе на главата си, пострада като получи тежка травма. Незабавно е било осъществено хирургическо вмешательство, като резултатът от него е, че в момента юношката се лекува в плевенската здравна институция „Д-р Георги Странски“.

„Води се детайлно разследване от страна на съдебните органи, паралелно с внимателно дирене на издънката в нашите редици“, подчерта директорът на театъра Димитър Кабаков при специалната пресконференция. Той увери, че всички наложителни административни стъпки са били предприети преди инцидента, включително брифинги за сигурност, съобразно наложените норми от Инспекцията по труда.

„Потресени сме от това нещастие“, сподели с вълнение Кабаков в изявлението си пред БТА.

Културният министър Найден Тодоров направи предложение незабавно да се извика хеликоптерна медицинска помощ за бърз транспорт на пострадалото момиче до столичната болница „Пирогов“. Макар шансът за осуществяване на такава трансферация в критичното състояние да бе обмислен като рисков, към момента не бе считано за задължително. „Ще окажем съдействие по всякакъв необходим начин“, завери Кабаков, отрязвайки всички спекулации.

Информацията за инцидента е предоставена от dnes.bg.