Кайлъка празнично потъна в боклуци [ПД]

Акценти

Парк „Кайлъка“ в Плевен празнично потъна в боклуци, видя репортер на Plevendnes.com. Преливащи кошчета и разнесени от вятъра отпадъци са отблъскващата гледка, която посреща плевенчани и гостите на града по Великденските празници. Неуместната притурка към свежата зеленина „избоде“ очите на стотици хора, решили да се порадват на прекрасното време и на природата в уникалното пространство за отдих.

Неприятните картини на препълнени кошчета за отпадъци са по цялото протежение на алеите за разходка и са традиционен пейзаж в парка през почивните или празничните дни. На места съвестни граждани се опитваха да съберат разпилените в района отпадъци около кошчетата, за да са удобни за почистване в последствие.

Ясно е, че служителите, които поддържат зеленото пространство, също са в почивка, но действителността налага графикът им да се оптимизира така, че Кайлъка да е красив и чист винаги, а не само в работните дни.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com