Калин Стоянов открива ново полицейско управление в Белене утре.

Общество


Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов ще открие утре ново районно полицейско управление в град Белене, информират от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Събитието ще се проведе от 11:00 часа пред зданието на новата полицейска станция, разположено на улица „България“ номер 50 в град Белене. Това е важно събитие за общността, тъй като новото управление ще подобри организацията и ефективността на полицейските услуги в региона.

Полицейското районно управление е предназначено да улесни достъпа до полицейски услуги за гражданите на града и околните населени места, както и да повиши сигурността чрез по-бърза реакция на правоохранителните органи при различни инциденти.

Откриването на това управление е част от общите усилия за модернизация и укрепване на местната полиция, като по този начин се повишава увереността на населението в способностите на органите на реда да гарантират обществения мир и сигурност.

Поканени са представители на местната власт, общественици и жители на града, за да присъстват на церемонията по откриването и да споделят този значим за общината момент.

Информацията за събитието е предоставена от Мая Ценова от БТА.