Камерен концерт на плевенски лауреати тази вечер в зала „Катя Попова” [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Международният фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” продължава тази вечер с камерен концерт на плевенски лауреати.
Публиката отново ще има удоволствието да се наслади на изпълненията на цигуларката Зорница Иларионова, която участва в 28-то издание на фестивала през 2012 г. Тя е лауреат на редица национални и международни цигулкови конкурси: „Гранд при” и специална награда от XXV музикален конкурс „Музиката и земята” – София, 2017; Първа награда и специалната награда на Thomastic Infeld на Международния музикален конкурс “E-Muse”, Гърция, 2017; Първа награда и приз „Хенрих Виенявски” на Международния музикален конкурс „Изгряващи звезди в Европа” – Лондон, Великобритания (2017) и Втора награда на Третия международен конкурс „Манхатън” в Ню Йорк – САЩ, 2018.
Тази година талантливата цигуларка ще се представи със Соната за цигулка и пиано № 3, ре минор оп. 108 от Брамс и Хоро от Панчо Владигеров. Акомпанира – Мария-Елена Средева.
Ансамбъл „Одеон” ще внесе колорит в тази плевенска вечер с нестандартното звучене на комбинацията от акордеон и струнен квинтет. В програмите на ансамбъла  стиловата палитра се разгръща от барок до танго, минавайки през класика и романтизъм. В „Музикални метаморфози: време и пространство” ансамбълът представя както добре познати пиеси, така и непознати за плевенската публика произведения.
На сцената на Лауреатски дни те ще представят Едуард Толдра – Изгледи към морето (струнен квинтет), Ришар Галиано – Опале Кончерто,  и „Ръченица” от Петко Стайнов.
Концертът е от 19 часа в зала „Катя Попова”. Входът е свободен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com