Кметът Корнелия Маринова взе участие в Международната кръгла маса „Културен туризъм“ във Велико Търново [ЛТ]

Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе участие в заключителните събития на Международната кръгла маса „Културен туризъм“, който се проведе във Велико Търново на 19 април.
В панела „Културен туризъм и креативни индустрии, филмовата индустрия и туризма – възможности, ефекти и политики“ говориха режисьорът Виктор Божинов („Възвишение“), сценаристът Марин Дамянов и други представители на киноиндустрията и туристическия бранш. Кметът на Ловеч изтъкна, че през миналата година в общината е сниман един български игрален филм („Моторът“), а през тази година ще се снимат още два игрални филма.
За първи път организаторите на Международния фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа” раздадоха плакети и на номинираните филми, сред които бе и продукцията на Община Ловеч „Ловеч – тайната столица“ с режисьор Степан Поляков.
Във Велико Търново се провежда и 15-то издание на международното туристическо изложение „Културен туризъм“ ( 19-21 април). Борсата „Културен туризъм“ е първият специализиран форум за популяризиране на културния туризъм и неговото значение за България като туристическа дестинация. Щандът на Община Ловеч бе в Дворец на културата и спорта „Васил Левски“ – Велико Търново. Представени бяха най-новите туристически продукти на градът край Осъм.

Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu