Кметът Корнелия Маринова участва в дискусията за бъдещето на Европейския съюз, която се проведе в Брюксел [ЛН]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова участва в дискусията за бъдещето на Европейския съюз, която се проведе в Брюксел на 8 октомври. Със събитието стартира Европейската седмица на градовете и регионите 2018.

Председателят на Европейската комисия  Жан-Клод Юнкер официално откри 16-та европейска седмица на регионите и градовете, която преминава под наслов „Бъдещето на Европа е сближаване“.

Днес, 9 октомври, кметът на Ловеч участва в работата на 131-та пленарна сесия на Комитета на регионите.  Сред въпросите, които се дискутират, е участието на местните и регионалните власти за възстановяване на доверието в Евросъюза и Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г.

Дискусията ще продължи с обсъждане на Европейската стратегия за пластмасите в кръговата икономика, а също и ролята на политиките за младежта, образованието  и културата в изграждането на една по-силна Европа.

Комитетът на регионите ще гласува резолюция относно икономическите политики за еврозоната и с оглед на годишния обзор на растежа за предстоящата 2019 г.

Община Ловеч, пресцентър

9.10.2018 г.

 

Сподели

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg