„Кметът на Плевен д-р Валентин Христов на работна среща в завода на „Ваптех“ за бъдещо сътрудничество и регионално развитие“

Последни новини


Кметът на Плевен в Посещение в Завода на „Ваптех“

На работно посещение в завода на „Ваптех“ ЕАД в Плевен, кметът на общината д-р Валентин Христов обсъди бъдещи проекти и сътрудничество с ръководството на компанията. Срещата бе организирана по покана на управата на „Ваптех“, като домакини взеха участие лично г-н Бони Бонев, собственик и председател на Надзорния съвет на „Ваптех“ и председател на Управителния съвет на Българо-швейцарската търговска камара, г-н Александрос Вореопулос, член на Управителния съвет и на Борда на директорите на компанията, г-жа Мариета Кръстева, мениджър на завода, и Георги Жечев, управител на „Ваптех“.

По време на срещата г-н Бонев изрази задоволството си от посещението на кмета: „Радвам се да Ви приветстваме с добре дошли на територията на завода ни в Плевен и за възможността да представим нашата дейност и плановете ни за бъдещи проекти“. Д-р Христов подчерта значението на доброто партньорство и подкрепата за местния бизнес, което е от съществено значение за икономическото развитие на региона и обсъдил нуждата от държавна подкрепа за реализацията на по-мащабни проекти.

„Ваптех“ ЕАД, основана през 1914 година, днес е водещ световен доставчик на иновативни продукти, услуги и решения в множество индустриални сектори, като присъства на пазарите на над 40 държави. Жечев представи визията на компанията: „Нашата цел е да бъдем високо ценен световен доставчик на висококачествени иновативни продукти и услуги. Вървим рамо до рамо с клиента през целия процес, като предоставяме пълен спектър от услуги – от консултации и проектиране до монтаж и поддръжка“. Той също така подчерта участието на „Ваптех“ в инициативи като „Джуниър Ачийвмънт (JA) България“, която подкрепя развитието на младежите в страната.

В заключение на срещата, кметът и ръководството на фирмата посетиха производствените зони на завода и разгледаха внедрените високотехнологични процеси и оборудване.