„Кметът на Плевен се срещна с временния управляващ на палестинското посолство, обсъдиха партньорство и култура“

Последни новини


В Плевен се проведе значима дипломатическа среща между кмета на града, д-р Валентин Христов, и временно управляващия посолството на Държавата Палестина в Република България, г-н Адхам Зайналдин.

По време на срещата, ръководителят на община Плевен сподели визията си за развитието на града като здравен и университетски център, акцентирайки върху богатото културно наследство и разнообразието от музеи и галерии. Д-р Христов изрази и силната амбиция за икономически просперитет на региона.

С висока оценка за налагащите се партньорски отношения, посланик Зайналдин заяви: „Затова желая на България, на българския народ, на Плевен и на хората в този прекрасен град стабилно развитие, успех и просперитет.“ Отбелязвайки продължителната и положителна история на взаимоотношения между България и Палестина, дипломатът подчерта нашата роля на незаменим приятел.

В отговор на топлите думи и проявата на солидарност и приятелство, кметът на Плевен връчи почетен плакет на палестинския посланик. Освен това, Негово Превъзходителство записа в Почетната книга на града послание до жителите.

Посланик Адхам Зайналдин присъства в Плевен и за да участва в културно събитие, носещо духа на Палестина, което е организирано в сътрудничество между Посолството на Държавата Палестина в България и местното сдружение „Духът на Плевен“.