Конференция „Европа на Балканите“ днес в Плевен обсъжда бъдещето

Общество


Местна конференция по проекта „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ ще се състои днес в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Плевен. Стартът на форума е предвиден за 10:30 часа. В конференцията ще участват представители на държавната и местната администрация, на неправителствения сектор, на бизнес общността, както и на Областния информационен център.

В рамките на събитието ще бъдат разгледани актуални въпроси, свързани с новия програмен период 2021-2027 г. и ще бъдат обобщени постиженията от предишния програмен период 2014-2020 г. на територията на област Плевен.

Проектът „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ се реализира с подкрепата на Европейската комисия. Чрез него БТА има за цел да осведомява обществеността и да насърчава активен диалог относно политиката за сближаване на Европейския съюз, както и да демонстрира резултатите на локално ниво и прилагането на политическите приоритети на съюза.

Стартът на поредицата от конференции в рамките на проекта беше поставен на 20 декември миналата година в София. БТА предвижда през 2024 г. да организира дискусии в различни български градове, включително Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Самоков, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и трансгранични конференции в Белград, Босилеград, Букурещ, Одрин, Скопие и Солун.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.