Концерт събитие създадоха пианистката Пламена Мангова, диригентът Пламен Джуров и Плевенската филхармония [ПД]

Култура

Концерт събитие създадоха световноизвестната пианистка Пламена Мангова, диригентът проф. Пламен Джуров и Плевенската филхармония снощи в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Оркестърът поднесе на ценителите на класическата музика прекрасните сюита “Пер Гинт” от Е. Григ и „Унгарска фантазия“ от Ф. Лист, с които подготви залата за кулминацията на музикалния празник.

Виртуозната солистка прикова публиката с уникалното си и силно въздействащо изпълнение на увертюра-фантазия „Ромео и Жулиета” от П. И. Чайковски. Възпитаничката на плевенското Национално училище по изкуствата „П. Пипков“, която от години гради блестяща световна кариера, сякаш омагьоса многобройните зрители на събитието. Прекрасното й взаимодействие с оркестъра беше организирано перфектно от точния и ясен жест на маестро Джуров, който също е от Плевен.

Талант, прекрасна техника, океан от чувства, мощна енергия и впечатляващо сценично присъствие – всичко това подари на родната публика Пламена Мангова. След бурни аплаузи тя се върна отново на сцената, за да разплаче голяма част от аудиторията с прочувственото и нежно Ноктюрно от Шопен.

Феноменалната Пламена Мангова, както я определят множество музикални критици, за последно свири в Плевен през 2007 г, когато участва в Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“. След настоящата й изява почитателите й от различни поколения се надяват скоро отново да успее да вмести родната сцена в натоварения си график. За да подари ново вдъхновяващо изживяване на публиката.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com