„Крис Минков: Капитанската лента на Спартак Плевен е голяма отговорност“

БАСКЕТБОЛ Спорт


### Голяма отговорност е капитанската лента, смята Крис Минков

Новият капитан на Спартак Плевен, Крис Минков, призна, че да носи капитанската лента на отбора е голяма отговорност. Бившият младежки национал откровено сподели пред BGbasket.com, че тимът все още не е напълно готов за началото на новия сезон и участието в Европейската северна лига. Минков изрази надежда, че въпреки новия състав, Спартак Плевен ще привлече и задържи феновете в залата.

Минков даде оценка на представянето на Спартак в последния турнир в Плевен, отбелязвайки, че въпреки доброто представяне в първия мач, вторият е изигран по-трудно и с колебания. „През втората среща имахме резки спадове, което е неприемливо за нашия отбор. Въпреки загубата на полуфиналите, играхме добре срещу силен противник,“ коментира крилото.

Запитан за селекцията на отбора, Минков уточни, че треньорът е насочил вниманието към бързата игра, което е част от стратегията за изграждане на новия състав. Въпреки това, той призна, че отборът често избързва в някои ситуации и подчерта необходимостта от баланс в играта.

Минков подчерта и нуждата от още попълнения в състава, особено на позицията на високите играчи, където в момента има недостиг. „Все още не сме готови за Европейската северна лига. Надявам се да привлечем още един висок играч и да укрепим и външните позиции,“ добави той.

Коментирайки промените в състава от миналия сезон, Минков отбеляза, че никой от предишните играчи не е останал в отбора. Според него, това вероятно се дължи на по-добри предложения или липса на нови договори. „Баскетболът е бизнес и момчетата вероятно са намерили по-добри възможности за тяхното развитие,“ заключи капитанът на Спартак Плевен.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар