„Културен маратон в Плевен: От оптични илюзии до детски театър и рок вечери – 1-7 април“

Последни новини


Плевен се готви за седмица изпълнена с култура и изкуство, като програмата обещава разнообразни преживявания за жителите и гостите на града. Нека да разгледаме предстоящите събития, които ще обогатят културния календар на Плевен от 1 до 7 април.

В Художествена галерия „Дарение „Колекция Светлин Русев““ на 4 април (четвъртък) ще се състои литературно четене на автори от Сдружение „Дружество на писателите“ – Плевен. Събитието е част от честванията на седмицата на детската книга и започва в 17:00 часа.

АРТ Център II, известен като Къщата на художниците, ще посрещне почитатели на изобразителното изкуство на 5 април (петък) с изложбата „Пораснали мечтания“ на Полина Дреновска, която представя над 60 свои творби. Вернисажът е насрочен за 18:00 часа.

В АРТ Център 3 – Творителница О’писменехъ, любителите на оптичните илюзии ще имат възможността да се насладят на изложбата „Гледам и не вярвам на очите си!“, стартираща на 1 април (понеделник) в 17:30 часа.

Регионалният исторически музей в Плевен обявява промяна в работното време от 1 април с нов график от 9:30 до 18:00 ч., с обедна почивка между 12:00 и 12:30 ч.

Регионалният военноисторически музей също преминава към лятно работно време, предлагайки посетителите по-дълъг период за разглеждане на експонатите, включително на Панорамата „Плевенска епопея 1877 г.“ без почивен ден от 9:00 до 17:30 ч.

Драматичният театър „Иван Радоев“ повежда силна програма с представления за възрастни и деца. Сред акцентите е „Един мъж и една жена“ от Валентин Красногоров, с премиера на 1 април (понеделник) в 19:00 ч., детската постановка „Грозното патенце“ по Х. Кр. Андерсен на 2 април (вторник) от 18:00 ч. и „Тигърчето Спас и малкото голямо слонче“ на 4 април (четвъртък) в 18:00 ч.

Кафе „Бордо“ предлага музикални изживявания с участието на Виолета Боянова на 3 април (сряда) от 19:30 ч. и гостуването на група „Mojo Pin“ на 5 април (петък) в 20:00 ч. за любителите на рок и поп музиката.

Плевенският културен живот в предстоящата седмица се обещава да бъде пъстър и вълнуващ, представяйки различни форми на изкуство, които обогатяват културния пейзаж на града и предоставят уникални изживявания за всички възрасти.