Лили Иванова с концерт днес в Летния театър в Шумен.

Общество


Лили Иванова ще изнесе тази вечер концерт на сцената на Летния театър в Шумен. Събитието е част от националното ѝ турне през 2024 г. Почти 1000 шуменци и гости на града ще могат да проследят музикалната проява, според Николай Недеков, личен асистент на Лили Иванова и организатор на концертите в турнето. Недеков сподели, че всички места в Летния театър са вече разпродадени от няколко дни насам.

На сцената заедно с Лили Иванова ще застанат шестима музиканти от LI Orchestra: Ангел Дюлгеров, Орлин Цветанов, Огнян Енев, Иван Йорданов-Чери, Росен Ватев и Христо Михалков, както и вокалното трио LaTiDa, което включва трите бек вокалистки. Недеков подчерта, че Иванова обновява програмата си всяка година.

„Публиката ще може да се наслади на две нови песни, които не са били изпълнявани в Шумен. Едната е ‘Два белега’ с текст от Матрин Карбовски и музика на Огнян Енев. Другата е ‘Спомен’, с музика на Ангел Дюлгеров и текст от Александър Петров. Шуменци ще чуят и добре познати песни с нов аранжимент, които от години не са включвани в репертоара на певицата, например ‘Сълза’ на Надежда Захариева и ‘Покруса’ на Дамян Дямянов“, разясни Недеков.

Той добави, че Лили Иванова изразява специални чувства към Шумен и паметта на Тодор Колев, с когото са били близки приятели. По думите му, посещението на паметника на Тодор Колев след концерта в Шумен е станало традиция за певицата.

След Шумен, в турнето на Лили Иванова предстоят концерти в няколко други града: Варна – на 4 юли, Бургас – на 6 юли, Пловдив – на 12 септември, Стара Загора – на 14 септември, Плевен – на 16 септември, Смолян – на 12 октомври, Кърджали – на 13 октомври, Пазарджик – на 15 октомври, Враца – на 18 октомври, Панагюрище – на 14 ноември, Кюстендил – на 18 ноември, Сандански – на 20 ноември.

Според Недеков, нов добавен град в програмата на турнето е Перник, където концертът ще се състои на Деня на Перник – 19 октомври, в обновената спортна зала на града.

Кулминационен момент от турнето ще бъде концертът на 14 декември в „Арена София“, като БТА е медиен партньор на турнето.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Шумен Антоний Димов.