„Малки таланти от Плевен заеха призови места на танцовия фестивал SunDance“

Последни новини


Младите таланти от Плевен приковаха око на журито
на престижен танцов фестивал

Малчуганите от ДГ „Кокиче“ оставиха ярка следа в историята на SunDance Festival, превърнал се за кратко време в едно от най-оживените събития за млади танцьори в България. Танцовото състезание събра участници от цяла Балканска и Европа, обединени от любовта към изкуството на движението.

Децата от две групи на детската градина издигнаха Плевен в класациите, като спечелиха първо място в категория „Характерни танци“ за възрастова група 7 – 10 години със своето завладяващо изпълнение „Дана Рада“. Група „Моливко“ също се отличи с първо място в категорията български народни песни за най-малките участници, представяйки с гордост „Кой уши байряка“. Освен това, същата група спечели трето място с танца „Бела, чао“ в сектора на характерните танци за деца от 3 до 6 години.

Престижното състезание претендира за една от най-значимите сцени за танцово изкуство, а решенията на журито, включващо професионалисти от България, Сърбия, Гърция, Република Северна Македония, Словения и Австралия, носеха особена тежест.

Повод за тържествование не закъсня – юните танцьори бяха окачествени с торта и празнуваха своя успех с песни и танци. Заместник-кметът по „Проекти и хуманитарни дейности“, Елина Димитрова, предаде вълнуващи поздравления от името на кмета д-р Валентин Христов към малките герои: „С изключителното си представяне децата от ДГ „Кокиче“ показаха как, когато правим нещата с желание, всеотдайно и упорито, резултатите са заслужено високи. Скъпи деца, на всички вас благодаря за радостта, която ни носите, за това, че сте толкова добри и талантливи и ви пожелавам преди всичко да сте здрави, успешни и към наградите от състезанието в гр. Сандански да прибавяте и нови.“

Димитрова изрази своята благодарност не само към юните танцьори, но и към техните родители и учителите, които са вложили труд и любов в подготовката на техните изпълнения. Празникът завърши с фотосесия за спомен и множество пожелания за бъдещи успехи и поводи за гордост.