Малчуганите от ДГ „Чучулига” представиха на сцена „Али Баба и четиридесетте разбойника“ (снимки) [ИП]

Образование

Момчетата и момичетата от група „Звездица” на детска градина Чучулига” бяха страшни разбойници и загадъчни красавици в представлението „Али Баба и четиридесетте разбойници”, което малчуганите изнесоха на сцената на Камерна зала в ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. Пиеската беше част от спектакъла „Пролетен празник на мама”.
В продължение на три месеца децата с ентусиазъм разучават ролите си по сценарий на тяхната учителка – Людмила Господинова, която е и автор на хореографията. Приказните декори са изготвени Пантелена Игнатовска, а за ушиването на прекрасните костюми заслугата е на родителите на децата.
Репетирайки, децата осъзнаха нравствената идея, че по цял свят обикновените хора,  независимо от   цвят на кожата, вяра и култура, не обичат алчността, искат да живеят  добре,  да си помагат, да се радват на живота .И разбира се , винаги доброто да побеждава, споделиха учителките на малчуганите.
Накрая трудът на децата е възнаграден с едно прекрасно представление, което им носи много удовлетворение и гордост, и сълзи на радост в очите на техните родители.
Снимки: ДГ „Чучулига“

Следваща
Предишна

t

Следваща
Предишна

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com