Мариус Куркински с моноспектакъла „Нашенец“ довечера в Шумен

Общество


Мариус Куркински ще представи тази вечер своя моноспектакъл „Нашенец“ в Летния театър в Шумен. На сцената актьорът ще пресъздаде различни образи от творчеството на известния български писател Димитър Чорбаджийски, познат под псевдонима Чудомир. Драматизацията, режисурата, постановката и изпълнението на спектакла са дело на актьора, роден на 15 октомври 1969 г. в Нови пазар.

В „Нашенец“ Куркински показва остроумието и вижданията за живота и обществото, характерни за Чудомир, чрез забавни и трогателни истории. Повечето от разказите на Чудомир са организирани като диалог или монолог, споделят от екипа на Мариус Куркински.

Билетите за изпълнението в Летния театър в Шумен вече са изчерпани, съобщиха от официалната страница на Мариус Куркински във Фейсбук. „Нашенец“ ще бъде представян и в други градове, включително на 14 юли в Летния театър в Бургас, на 15 юли в този в Стара Загора, на 16 юли в Плевен, на 17 юли в София по време на театралния фестивал „София Моно“, след което на 25 юли във Варна, на 27 юли в Балчик, на 14 август в Русе, на 17 август в Античния театър в Пловдив и на 31 август в Созопол.

БТА напомня, че с „Нашенец“ Мариус Куркински през ноември 2023 г. отбеляза 30 години на театралната сцена. Актьорът получи и наградата „Комедиен хит на сезона“, връчена по време на закриването на тазгодишните Чудомирови празници в Казанлък.

Информацията за тази статия е предоставена от кореспондент на БТА в Шумен Антоний Димов.