Международна конференция ще се проведе във Факултет „Авиационен” към НВУ „Васил Левски” [ПД]

Общество

На 19 и 20 април 2018 год. Факултет „Авиационен” към НВУ „Васил Левски” ще бъде домакин на годишна Международна конференция, информират от Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски“ в гр. Долна Митрополия. Официалното откриване ще започне в 10,00 ч. на 19.04.2018 год. в Аулата на факултета.
Приветствие към официалните гости и участниците ще отправи началникът на НВУ „Васил Левски” – бригаден генерал д-р инж. Пламен Богданов. Поля Цоновска, кмет на Община Долна Митрополия, ще връчи ежегодната академична награда „Дванадесети април” на курсант с най-висок успех.
Пленарните заседания на секциите ще започнат в 10,30 ч. Докладите, които ще бъдат изнесени са в тематични направления: авиационна и космическа техника; военни науки, навигация и въоръжение; електроника и радиотехника; електротехника, автоматика, информационни технологии и компютърни системи; природо-математически науки; социални, хуманитарни науки и филологии; медицина; приложни науки в интерес на отбраната; съвременни тенденции в авиационния летателен тренинг.
Гостите ще имат възможност да разгледат статичен показ на авиационна техника.
Конференцията се провежда под ръководството на организационен комитет с председател бригаден генерал д-р Пламен Богданов – началник на НВУ „Васил Левски“, и заместник-председател полковник проф. д-р инж. Марин Маринов – декан на факултет „Авиационен”. Членове на комитета са полк. д-р Ивайло Ангелов – заместник-началник на НВУ „Васил Левски” по ВВС, и професори от Полша и Румъния. Научен секретар е подполковник доц. д-р инж. Живо Петров – заместник-декан на Факултет „Авиационен”.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com