Международни артисти блестят на сцена в Плевенския фестивал „Катя Попова“ тази есен.

Последни новини


На 8 октомври 2024 г., вторник, ще се проведе официалното откриване на XXXII издание на Международния фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“ в Плевен. Събитието започва от 19:00 часа в концертна зала „Катя Попова“, като сред поканените гости е и министърът на културата Найден Тодоров. Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България и се осъществява от Община Плевен и Плевенска филхармония.

Всички концерти, които ще се проведат по време на Лауреатските дни до 25 октомври, ще бъдат с вход свободен, но е необходимо предварително да се вземат покани от билетните центрове на Плевенска филхармония. В програмата са включени музикални изпълнения от разнообразни изпълнители и ансамбли от различни краища на света.

Ето някои от акцентите на фестивала:

На 10 октомври, четвъртък, в концертна зала „Катя Попова“ ще се проведе концерт на камерен оркестър „Дианополис“ от Ямбол, с ръководител, солист и концертмайстор Красимира Султанова. Програмата включва произведения на Моцарт, Марчело и Уилсън.

На 12 октомври, събота, в Художествена галерия „Илия Бешков“ ще бъде представена операта „Бохеми“ от Дж. Пучини, изпълнена от Държавна опера – Пловдив под диригентството на Григор Паликаров.

Приключващият концерт на фестивала ще се състои на 25 октомври, петък, в концертна зала „Катя Попова“, където Софийската филхармония ще предложи своите музикални интерпретации.

Останалата концертна програма включва представления от Камерен ансамбъл „Софийски солисти“, Академичния оркестър при НМА „Проф. Панчо Владигеров“, и други. Всички концерти са отворени за публиката със свободен вход.