Министър осъди стрелбата на полицай по момчета в Плевен.

Плевен днес


Инцидентът с използване на огнестрелно оръжие от страна на полицейски служител срещу млади хора в Плевен предизвика остра реакция. Вътрешният министър Калин Стоянов с представители на медиите изрази дълбоко недоволство от случилото се и потвърди, че съответният служител вече не заема своята позиция.

Стоянов бе категоричен, че подобно поведение не отговаря на професионалните стандарти и изискванията, изложени в правилниците. Подчерта, че полицеят не е действал при даден тежък случай, уточнен в нормативни актове.

Министърът уточни, че обстоятелствата около инцидента все още се изясняват, като вече е насрочена вътрешно-отделна проверка на случая. Той увери, че гарантира на родителите на раненото младеж, че неприемливите действия на служителя няма да останат без последствия.

Случаят, около който вървят изясненията, е от предходната вечер, когато 22-годишно момче бе простреляно след като не спряло автомобила си на полицейско нареждане. От приятелите на пострадалия се твърди, че полицаят не се е удостоверил и възникнали съмненията в неговата идентичност.

Информацията в тази статия е предоставена от dnes.bg.