Младежки дебати на немски за Северна България в Ловеч [ЛТ]

Ловеч

Проектът „Международни младежки дебати на немски език“ се финансира от Германия и се провежда в 12 европейски държави от Централна и Източна Европа. Дебатите се организират на  училищен, регинален, национален кръг и завършват с международен финал. 
Целта на проекта е да подтикне младите хора на Европа към критично отношение по важни и актуални теми за училището и обществото, да подобри техните умения за аргументация и за свободно изразяване на немски език.
През 2018 година България за първи път се включва в този проект с няколко пилотни езикови гимназии, сред които и Ловешката Езикова, която беше домакин на финала за Северна България. Участваха 8 ученици от 11 клас на  езиковите училища в Русе, Монтана и Ловеч.
В началото с приветствени думи се обърна директорът Радослав Хитов, който пожела успех на всички участници. Журито, съставено от  учители от трите гимназии, избра 4 финалисти, които  дебатираха за и против въвеждането на задължителен учебен предмет „Практически умения за справяне в ежедневни житейски ситуации“. Тази тема е особено актуална в някои страни от Европейския съюз. Финалистите Екатерина и Михаел от Русе и Александра и Теодор от Ловеч  убедително и аргументирано с много примери защитаваха различните позиции.
За победител журито обяви Александра Балканска от 11 а клас на Ловешката езикова гимназия, която ще бъде една от осемте финалисти и ще представи Северна България на националния финал в София през май.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu